http://potreningu.pl/articles/4415/czy-ciecie-wegli-jest-konieczne-w-okresie-redukcji-tkanki-tluszczowej-cz--i/page/2 przeczytałem z uwagą i wciąż brakuje mi konkretnych, praktycznych artykułów o tematyce low carb. Wbrew pozorom ta dieta nie jest tak prosta jak się ludziom wydaje. Nie bazuje wyłącznie na obniżeniu podaży węglowodanów, a na [...]
cześć 2-SUPLEMENTY SUPLEMENTY-POd pojęciem suplementu sportowego rozumiany jest preparat, najczęsciej w formie tabletki kapsułki lub proszku , oparty o pojedynczy składnik lub kompozycje kilku składników , z grupy mikroskładników pokarmowych-np.aminokwasów , czynników witaminopodobnych lub tzw quaswitamin.Zadaniem suplementu jest nie tyle [...]
[...] w podwzgórzu znajduje się prawdopodobnie ośrodek kontroli apetytu. Organizm większość pożywienia przeznacza na wytworzenie energii potrzebnej do procesów życiowych. Gdy w organizmie pokarmu jest za dużo, magazynuje on rezerwy. A naj-trwalej odkładają się tłuszcze. Zapasy te przydają się w okresie nie-doboru żywności. Najpierw zostają zużyte [...]
[...] - to wiekszosc supli tylko w DT no chyba ze mam mono to wtedy staram sie w kazdy dzien ...staram sie Jesli chodzi o mono/jablczan - kreatyne - to lepiej zeby bylo obecna w organizmie caly czas. Dawko 5-10g jest odpowiednia. .....ale jesli jakies suplementy bez kreatyny to tylko w DT! Musialby sie jakis lekarz wypowiedziec/albo ktos kto robil [...]
[...] plażę kostiumu dwuczęściowego zamiast worka pokutnego po kostki /-) I pytanie na dziś - bo Małż mój stwierdził, że od kiedy ćwiczę intensywnie rzucił mi się cellu :-| No i rzeczywiście jakbym była paradoksalnie gładsza w dotyku - pod dłonią, ale wizualnie doopa i uda obrzydliwość. Czy to normalne i przejdzie czy to mi się coś yebie w organizmie?
[...] gromadzenia wody. Też warto pamiętać o tym, że sam wysiłek jest stresem no i organizm inaczej partycjonuje dostarczane pożywienie gdy mamy więcej stanów zapalnych w organizmie. Ja też i wiem że robię źle, ale głowa mi nie pozwala. I też wiem że jak zjem sobie w weekend pizze po kilkugodzinnym ciężkim treningu to nic się nie stanie, ale [...]
[...] dokonane zostało podsumowanie spalania białek, dziś nie będziemy chwilowo mówić o reakcjach chemicznych, ale o mechanizmach, które regulują szybkość poszczególnych reakcji w organizmie, jak również szybkość całych szlaków metabolicznych. Omówienie tych zagadnień na obecnym etapie wydaje się być konieczne dla właściwego zrozumienia biochemii. Poza [...]
[...] mięso). Najwięcej jej znajduje się w baraninie, następnie w wołowinie, wieprzowinie a najmniej w drobiu. W pokarmach roślinnych występuje w śladowych ilościach. W zdrowym organizmie ilość karnityny jest zazwyczaj wystarczająca, jednak u osób niedożywionych, na źle zbilansowanej diecie, z chorobami nerek i wątroby mogą występować jej niedobory. [...]
[...] przed treningiem? Wichuura: Tak, efekt zjedzenia makaronu widac u mnie juz drugiego dnia. Domyslam sie ze to nie koniecznie od razu fat tak szybko rosnie, moze to wody w organizmie przybywa, albo pogarsza sie perylstatyka jelit? Ale wiem ze gdybym jadl makaron przez tydzien to waga by wzrosla znaczaco i fatu by zauwazalnie przybylo. Moze ktos [...]
Jak czytam o zakwaszeniu organizmu to przypominają mi się lekcje z biologii o HOMEOSTAZIE. Czy naprawdę nikt nie uważał na lekcjach poza mną?:) Jestem absolutnie pro choice, sama chętnie ograniczam mięso - ale nie lubię dobudowywania teorii co to się niby dzieje w organizmie jak się mięso/nabiał je w racjonalnych ilościach.
[...] jednak mimo tak wielu niebezpieczeństw insulina wciąż zdobywa nowych propagatorów. Insulina to bezsprzecznie jeden z najsilniejszych hormonów anabolicznych znanych w ludzkim organizmie. Produkowany jest w trzustce - jednym z najważniejszych gruczołów wydzielania zewnętrznego i wewnętrznego w organizmie człowieka Przy endogennym niedoborze [...]
czy wiesz w jaki sposob uzupelniac niedobor kolagenu w organizmie? nie chodzi przypadkiem o glikogen ?? hehe "nie chce być dla nikogo złośliwy" o tym swiadczyly te myslniki Pozdrawiam
[...] sie z białka, tkanka tłuszczowa składa się z tłuszczu. Tkanka mięśniowa jest aktywnie czynna, poruszamy się dzięki niej itp. Spala ona jakąś tam ilość energii. Im więcej w organizmie tkanki mięśniowej tym więcej energii potrzeba by ją odżywić, by komórka, organelle w niej znajdujące mogły poprawnie funkcjonować. W przeciwnym razie tkanka [...]
Wartość biologiczna białka jest to procentowa ilość azotu zatrzymanego w organizmie w stosunku do ilości azotu strawionego i wchłoniętego. Początkowo wyrażano BV w procentach, ale poprzez doskonalenie i łączenie metod a w szczególności poprzez odkrycie, że istnieją białka o proporcjach aminokwasów dających wynik powyżej 100 odstąpiono od wyrażania [...]
[...] bulgotania ;-) Z czasem sytuacja się unormowała. CLA Xtreme Ciężko ocenić jakiekolwiek właściwości tego suplementu. Producent pisze, że wzmaga on proces termogenezy w organizmie – ja nie zauważyłam, ale to pewnie wyłącznie przez to, że trudno było rozdzielić działanie na poszczególne specyfiki. Łykałam 2 tabletki po śniadaniu. Thermo [...]
[...] tylu w lezeniu na brzuchu. Wiem,ze mistrzostwo swiata to nie jest :( i bede musiala jeszcze troszke poczytac. Martwi mnie troszke jedna rzecz. Dzisiaj sie zwazylam i waga pokazuje 200 g mniej niz tydzien temu, nie wiem czy nie bylo to spowodowane menstruacja i zatrzymywaniem wody w organizmie,ale boje sie zeby moje miesnie nadal sie nie spalaly.
No tak ale żeby korzystać z ciał ketonowych to jest jednoznaczne z dużym ograniczeniem węgli (?) Z tą syntezą glikogenu też ostatnio czytałem jakiś artykuł ciekawy chyba na t-nation. Ostatnio klient mnie zapytał o to, że on sam zaczynając nie mógł się zdecydować na sposób żywienia. Jak ograniczył węgle to przeczytał, że jednak nie są takie złe i [...]
[...] Zmieniony przez - _Szajba_ w dniu 2019-10-10 09:16:27 Generalnie sama idea jest taka, że nasz organizm czyta czy oddychamy nosem czy ustami przez poziom CO2 w organizmie. Przez poziom CO2 czyta jak jest wysoka intensywność wysiłku (należy pamiętać, że długi wysiłek na wysokim tętnie, to dalej wysiłek tlenowy, tylko bardzo ciężki), [...]
[...] najważniejszą rolę pełni insulinopodobny czynnik wzrostu IGF-1. To właśnie ten związek, a nie hormon wzrostu odpowiada za powstawanie większości reakcji anabolicznych w organizmie. hGH nie jest więc bezpośrednim czynnikiem wpływającym na wzrost organizmu i tkanek a jedynie elementem pośredniczącym w tym procesie. Obecnie trwają badania nad [...]
[...] zdolności zaopatrywania komórek w składniki odżywcze (jest niejako zastajała, ma wolniejszy przebieg, który jest niewystarczający) - nie jest pobudzana cyrkulacja krwi w organizmie a to utrudnia jej dostęp do komórek całego organizmu i w rezultacie serce jest zmuszone do intensywniejszej pracy aby składniki odżywcze dotarły do wszystkich [...]